THT-Line automatska optička inspekija

Optička inspekcija THT sklopova sa OPTICON THT linijom

 

AOI Sustav za efikasno osiguravanje kvalitete THT sklopova u proizvodnom procesu. Može se postaviti na ručno umetanje ili kao linijski sustav koristeći valjkasti  pokretni transportni sustav.

OptiCon THT-Line omogućava automatski pregled THT sklopova sa do 80 mm visine komponenti..

OptiCon THT-Line je pobjednik "Industriepreis 2012" u kategoriji "optical technologies".

 

 

Configuration example:

 

 

1. Provjera polarizacije THT komponente

 

2. Tipična greška lemljenja

Koncept kamere

Kamera omogućava snimanje visokog kontrasta kao i slike visoke rezulucije koji se zasniva na Extended Colour tehnologiji.

Produljena dubina polja omogućava inspekciju THT sklopova do 80 mm komponente visine.

Koncept osvetljenja

Fleksibilan koncept osvjetljenja je dio standardne opreme svih OPTICON sustava, bez obzira da li je samostalan ili linijski sustav s jednom ili četiri megapikselnim kamerama.Moćan koncept se sastoji od tri osnovna modula s različitim vrstama osvjetljenja. Ovisno o dotičnom ispitnom zadatku, oni jamče slike s najboljim mogućim kontrastom u svakoj situaciji.

Multicoloured TopFlash osvjetljenje omogućuje homogeno osvjetljenje inspekcijskog polja, kao i visoki kontrast u boji znakova (npr.obilježavanje polariteta).

Fleksibilna QuattroFlash osvjetljenja sa podesivim smjerovima jamči eliminaciju preklapajućeg efekta lema, paste za lemljenje i vodova, kao i visokog kontrasta laserski graviranog označavanja.

Inovativno osvjetljenje MetaFlash ™ pruža bolji kontrast postolja i komponenti u odnosu na njihovu pozadinu. Ovaj učinak omogućuje sigurnu i preciznu detekciju strukture (npr. oznake) i zahtjevne površine. Vremenski optimizirano snimanje se izvodi ovisno o potrebama osvjetljenja i njegovim parametrima preko kontrolnog modula baziranog na Flash@Motion tehnoligiji koju je razvio GÖPEL electronic.

OptiCon PILOT – dobro usklađeni software-ski koncept

OptiCon PILOT program pruža odlične mogućnosti prepoznavanja komponenti, lemnih spojeva i inspekciju kratkog spoja, OCR, prepoznavanje boja kao i inspekciju paste za lemljenje.

Kao dodatak pametnom prepoznavanju komponenti baziranom na automatskom čitanju stvarnih slika, kvaliteta lemnog spoja se određuje kompleksnom analizom koristeći široki spektar vrsta osvjetljenja.

Za automatsko stvaranje test programadostupan je fleksibilan modul za uvoz brojnih podataka, Gerber podataka i CAD formata.
Takav test program kao i biblioteka unosa se može prenositi na različite sustave i koristiti nezavisno od pozicije komponente ili pozadine PCB-a sa konstantnom kvalitetom ispekcije.

OptiCon PILOT – pouzdana integracija sa specifičnim proizvodnim procesima

Snažni moduli OptiCon PILOT softvera omogućavaju efikasnu intergaciju AOI sustava u specifičnu proizvodnju i osigurava kvalitetu procesa.
Softver stanice za popravak nudi praktično rukovanje u linijskom procesu za provjeru greške kao i za vanmrežno popravljanje što podrazumjeva prikazivanje greške u boji i kompletan pregled. Dodatno omogućuje optimizaciju programa tijekom tekućeg proizvodnog procesa.
Opsežna statistička procjena sa velikim brojem postavki filtera omogućuje brzo prepoznavanje glavnih grešaka kao i objektivnu procjenu kvalitete i protoka.

Kao dodatak testnom programu, izvanmrežni softver za programiranje omogućava optimizaciju programa uključujući prilagođavanje postavki osvjetljenja bez utjecaja na tijek propusnosti AOI sustava.

SPC modul (statistička kontrola procesa) omogućava učinkovitu optimizaciju proizvodnog procesa postavljanja PCB-a. Granice upozorenja i ograničavanje pokreta se može definirati za odabrane parametre komponenti.

Analiza omogućuje upozoravavajuće djelovanje prije nego se greška dogodi.

Referentne baze podataka

Integrirana referentna baza podataka jamči sigurnost i dokumentirano otkrivanje pogrešaka kod optimiziranog omjera grešaka. To omogućuje pohranu prethodno otkrivenih kvarova i njihovu provjeru nakon izmjene u test programu. U slučaju nedosljednih rezultata nakon provjere programa, prikazat će se svi odgovarajući parametri. Isto tako, referentna baza podataka služi kao spremište za dobre primjere komponenti kako bi se osigurala stabilnost optimiziranog test programa.

Goepel catalog


AJÁNLOTT TERMÉK Tagarno 4K